XHP AUTOMAAT TUNING

xHP is wereldwijd de eerst complete alles-in-1 tuning oplossing voor de ZF 6HP, ZF 8HP en X3 xDrive35i F25 en X5 Xdrive35i F15!

xHP Flashtool geeft jou de mogelijkheid om de automatische transmissie volledig aan jouw wensen aan te passen. xHP transformeert je automaat en geeft je een geheel nieuwe rijervaring. Bij het afstemmen van de tuning gaat het niet alleen om sneller worden of meer vermogen. Een automatische transmissie is nauw betrokken bij de voertuigdynamiek en draagt zeer veel bij aan de algehele rijervaring.

 

Zoals iedereen anders rijdt met een manuele transmissie, verzorgen de xHP tunes de handelingen om de automatische transmissie naar jouw persoonlijke voorkeuren af te stemmen.

 

xHP is in 4 Stages beschikbaar:

 

STAGES 1, 2, 3 & 4

Welke past het beste bij jou? Hieronder een korte opsomming wat de verschillende stages inhouden.

 

Stage 1
De Stage 1 setup is gemaakt voor de sportieve, maar toch zuinige bestuurder. De set-up maakt gebruik van het lage koppel van de motor en laat je rondvliegen in de D-modus in ver onder 2000 toeren per minuut. Een overschakeling naar de S / M-modus transformeert de transmissie en geeft u kortere schakeltijden en rev-matching terugschakelen zonder in te boeten aan comfort. Koppelbegrenzers worden verhoogd in alle versnellingen om het potentieel van getunede motoren te kunnen benutten.

 

Stage 2
De Stage 2-tune is gemaakt voor mensen die het meest van hun ritten op straat willen genieten. De herziene Torque Converter-setup biedt een snappy take-off gevoel op elk moment dat u het gas opzoekt, de verkorte schakeltijden in de D / S / M-modi wassen het trage schakel-gevoel weg dat BMW in deze transmissie heeft geïmplementeerd. De Sport-setup is ook de beste keuze voor mensen met getunede motoren. De verhoogde torsie limieten maken maximaal koppel in alle versnellingen mogelijk.

 

Stage 3
De Stage 3 verhoogt de lat op elk aspect. In de D-modus is deze tune vrijwel gelijk aan de stage 2. De overgang naar de S- of M-modus maakt hier echter het grote verschil. De schakeltijden worden tot een minimum beperkt. Comfort tijdens het rijden wordt iets minder ten gunste van pure snelheid. Bij terugschakelen ervaart u directe en zeer hoorbare rev-matching. Toerenbegrenzers worden in alle versnellingen verwijderd om de bestuurder volledige controle te geven. De Race tune biedt voor het eerst een echte handmatige modus in niet-BMW-M-voertuigen! Koppelbegrenzers worden verhoogd tot 1000 Nm zodat er ruimte is voor geavanceerde tuning van de motor. De lijndrukken zijn waar nodig verhoogd om de maximale torsie-capaciteit van de 6HP versnellingsbak te verhogen. Als je met je voertuig drift, naar circuitrails gaat of gewoon altijd volledige controle wil, is dit de tune van je keuze.

 

Stage 4
Stage 4 is gelijk aan stage 3 in de D-modus en de M-modus. In de sportstand schakelt deze map echter exact zoals een ervaren coureur het zou doen. Deze map is geschikt voor als je de laatste honderdsten van secondes op het circuit wil winnen. Deze tune is echter niet geschikt voor straatgebruik omdat de automaat geen rekening meer houdt met situaties zoals deze in het normale verkeer voorkomen. Het plaatsen van deze tune (indien beschikbaar voor jouw auto) is dan ook volledig voor eigen risico.

 

Mogelijkheden van  xHP t.o.v. de standaard automaatsoftware

– Versnelling weergeven in dash in D / S / M-modus
– Geoptimaliseerde schakelpunten in Drive voor een betere acceleratie bij gedeeltelijke en vollast situaties
– Vroeg terugschakelen bij zwaar remmen in de D-modus
– Tot 20% snellere schakeltijden in de D-modus
– Tot 60% snellere schakeltijden in M-modus
– Geoptimaliseerd opwarmgedrag (snellere transmissie-verwarming, soepeler schakelen)
– Agressieve throttle blips op terugschakelen in M-modus
– Aangepaste koppelbegrenzingen voor maximaal 1000 Nm (737 ft.lb)
– Herziene lijndruktabellen
– Maximale lijndrukverhoging 12%
– Ware handmatige modus (geen opschakelen bij de toerenbegrenzer)

 

BMW Retro biedt een alles in één pakket aan voor de automaat tuning: Je kunt ter plekke alle beschikbare stages proberen met jouw eigen auto. Zo kun je een bewuste keuze maken voor de tune die je besluit te nemen.

 

OTS Maps 6-speed

OTS Maps 8-speed

© Copyright 2020 by BMW Retro